Alla inlägg under maj 2009

Av Elin - 18 maj 2009 10:43

Snacka om att jag är trött. Jag somnade vid halv tre i morse eller något sånt, och var tvungen att gå upp halv åtta. Klockan åtta var jag på skolan och nu skriver jag på hemtentan. Den är i stort sett klar, orkar inte doona på en massa. Har iaf skrivit två sidor, och det räcker gott och väl.


Nu sitter det folk överallt här och surrar. Några från klassen snackar om helgens bravader, några lyssnar på några bidrag från Eurovision Song Contest. Suck... Nu vill jag hem.


Dagens låt: Heat - Keep on dreaming

over and out

Av Elin - 18 maj 2009 00:37

Det var längesen jag hade såhär roligt. Fredagkväll spenderades med Sofie, Ida och Lina ute med en del vin. Mycket trevligt! Emmelies lillasyster ringde mig, tanken var att hon skulle sova hos mig, och då trodde jag hon ville lämna av lite saker innan hon skulle ut på krogen. När jag gick ner och öppnade åt henne kom även Emmelie framskuttandes. Jag vart sjukt glad och sjukt chockad, så jag skuttade fram när vi gick ut och satte oss med de andra på baksidan igen. Några grabbs joinade oss till slut, och sen gick vi in till en läga i 12an och dansade och hade jätteroligt. Sen bestämde vi oss för att dra oss in till stan. Stadshuset vart vårt slutmål. Där inne var det drag vill jag lova! Träffade massa folk från klassen och även Ronnie, Thomas och Jonas och ett par polare till dom. Drack öl och dansade tills Stadshuset stängde, sen vart det konverserande utanför om vars efterfesten skulle hållas. Det vart hos mig till slut. Efter att folk däckat och sen gått hem var vi inte många kvar. Sen hände en liten incident som jag inte kan säga mer om än "Jag ska gå och varmköra bilen. High five!" Klockan var då cirka sex eller sju på morgonen. Mycket skratt och lite sömn, och sen var det en ny dag.


Lördagen vart lugn. Satt ute en stund med grabbarna och tjejerna och sen gick jag, Emmelie och Palle in och såg Eurovision Song Contest. Kan ju säga att det roligaste med hela skiten var de svenska kommentatorerna. "Och här ser ni han som presenterat Greklands röster sedan 1733." Vi vred oss av skratt vill jag lova. Efter det såg vi Hot Shots 2 på tv och sen var det sovdags. Denna dagen har varit slö. Sitter nu och försöker knåpa ihop en hemtenta, men det går trögt. Var nyss ute med Sofie och Ida och tände en liten brasa på asfalten och sen skrämde vi skiten ur Lina. Det var roligt. Snart är det sovdags, ska upp gå till skolan tidigt och skriva klart den jävla hemtentan. Tack för en grym helg allihopa! Jag längtar nå fruktansvärt till Sweden Rock nu.


Dagens låt: Dato - Deja vú

over and out

Av Elin - 15 maj 2009 19:25

Jag vet inte var jag ska börja. Hela konferensen har varit en otrolig och jag har haft så himla roligt. I onsdags var vi i Convivium som sagt på Kåren till midnatt ungefär för att preppa inför banketten. Igår klev jag upp klockan sex, då jag skulle göra mig i ordning och packa allt jag skulle ha för kvällen eftersom att vi inte kunde gå hem och byta om i mellan. Klockan åtta var vi på Stadshuset för att fixa det sista och vänta in gästerna. Ett par timmar senare droppade det in massor med folk och föreläsningarna drog igång efter att alla fått avnjuta kaffe och smörgås. De föreläsningar som hölls under dagen var:


"Its not just PR" med Timothy W Coombs och Sherry J Holladay, proffessorer vid Eastern Illinois University


"Morgondagens kommunikatörer" med Peter Erikson, partner och konsult på Sund kommunikation


"CSR - nyckeln till framgång" med Richard Lium, bloggare och VD för Lium Global AB (vilket enligt mig var den mest intressanta föreläsningen)


"Med varumärket i huvudrollen" med Carl-Fredrik Sammeli, grundare av Prime PR


"Mitt liv i logotyper" med Henrik Johnsson som är känd som tv-profil, men jobbar nu på Scandic Hotels som chef för strategiska partnersamarbeten. 


Jag hann dessvärre inte se alla föreläsningar då jag var tvungen att rusa iväg till Kåren efter lunch och fixa det sista inför banketten. Middagen var jättegod och nästan allt gick som planerat. Det enda missödet var att Tobias Perssons tåg var försenat. Han gjorde ett jättebra framträdande, och efterminglet var mycket trevligt. Blev kvar till strax efter två ungefär och sen fick jag gå hem och sova. 


Idag har det då varit olika seminarier. För deltagarna fanns det fyra olika att välja mellan. Till exempel Kreativ marknadskommunikation och Chefens kommunikativa ansvar. De fick vi studenter inte gå på, eftersom att vi hade ett eget studentspår. En tjej som jobbar med bland annat Vecko Revyn kom och pratade om olika former av bloggar och vilken påverkan bloggar verkligen har. Sen kom fackförbundet DIK, SCA och Trappen Event kom och berättade om deras verksamheter, och sist men absolut inte minst kom det fem fd studenter och berättade om vad de gjort sen examen och vi fick ställa frågor. Det var väldigt givande. Nu ska jag äta några mackor och sen ska jag, Ida och Sofie gå ut och sätta oss i solen med lite vin och njuta av att helgen är kommen och fira att konferensen gick bra. Tack alla deltagare, samarbetspartners, Communicareorganisationen, föreläsare och personalen på Stadshuset och Kåren. Det har varit en fantastisk konferens!


Dagens låt: Melodie MC - Dum da dum

over and out

Av Elin - 14 maj 2009 07:17

Nu har jag varit vaken lite drygt en timme och håller nu på att göra mig i ordning. Om cirka en halvtimme måste vi började vandra in mot Stadshuset. Dagen är fullspäckad med föreläsningar och sen vid tre kommer vi gå till Kåren och fixa det sista innan allt folk kommer strax före sju. Och gud vad jag är trött... Hur ska denna kväll sluta?


over and out

Av Elin - 14 maj 2009 00:04

Hela dagen idag har varit slitigt. Började klockan elva idag, så jag fick lite sovmorgon, med ett gruppmöte ute i Västhagen. Sen hade vi en kort lunch innan vi skulle vara på Stadshuset för "genrep" som höll sig i max en timme. Då gick min grupp och gruppen Favoris till Kåren för att börja ställa i ordning. Eftersom att skolkören Gungner hade en av sina vårkonserter ikväll så kunde vi inte göra allt vi tänkt göra. De var beräknad att vara klara vid nio, så då gick vi dit och ställde i ordning alla bord och dekorerade. Så nu tre timmar senare är jag hemma. Nu ska jag lägga mig och sova och sen försöka ta mig upp vid sex i morgon bitti ungefär. Vid åtta ska vi vara på Stadshuset, då alla gäster börjar trilla in strax efter nio.


Det är helt sick vad tiden går fort. Det kändes som att vi började för ett par veckor sedan, men vi drog igång det här projektet i mitten på februari redan. Och i morgon smäller det. Ska bli jätteroligt att träffa Timothy och Sherry och även Richard Lium och de andra stora namnen inom branschen. På banketten ska jag få sitta bredvid en kille från ServaNet, min internetleverantör och självaste Anna-Karin Kammerling. Jag börjar bli väldigt nervös nu inför att prata med alla, men jag tror jag klarar det galant.

Nä, sängen var det ja.


Dagens låt: David Hasselhoff - Looking for freedom

over and out

Av Elin - 11 maj 2009 14:39

Det kändes verkligen onödigt att gå till skolan i morse. Satt här från tio fram till lunch och bara surfade omkring. Efter lunch hade vi möte med våra APs för att stämma av arbetet. Det går framåt och nu har vi en del att göra. Vi sitter och knåpar ihop en gästbok som ska finnas under banketten. När jag och Sofie stod och snackade med Michele och Elin på bottenvåningen såg vi att de amerikanska proffessorerna Timothy W Coombs och Sherry Holladay har kommit. Nu börjar det verkligen dra ihop sig. I morgon ska vi hämta en massa dekorationer som vi får låna från olika butiker, och på onsdag är det genrep på Stadshuset och prepp på Kårhuset. Och på torsdag smäller det. Shit. Nu börjar nerverna komma krypandes...


Dagens låt: Rob Pattinson - Never think

over and out

Av Elin - 10 maj 2009 18:16

Vilken helg det har varit. Efter skolan i fredags drog jag in till Systemet och köpte mig ett par flaskor vin, lite cider och lite öl. Fast allt var inte till mig. Fia och Erika kom hit ungefär vid 7 och då käkade vi, sen kom Sofie, Ida och Lina förbi. Vi drack vin och hade det mysigt innan vi gick in på stan. Vi hamnade först på Svenssons. Där var det packat med folk som vanligt, men det var riktigt roligt. Jag som har suktat efter Lucias drinkar i ett halvår nu fick äntligen som jag ville. Jag, Sofie, Lina och Ida drog till BK där det inte alls var mycket folk. Det tyckte jag var jätteskönt. Det var inte övercrowded på dansgolvet och jag behövde aldrig vänta på att få mig en drink. I och för sig så har jag aldrig behövt göra det där. Kanske för att Lucia och Han jobbar där. Han smörade såklart som fan, och låtsades som att inget hade hänt. Moahaha säger jag. Jag planerar fortfarande en bra hämnd. :P Vi hade jätteroligt där och dansade sönder fötterna totalt ända tills de stängde. Då var det en Subba och sen hem och sova.


Jag försökte få tag på min kära vän Thompi under fredagkvällen också, men han svarade aldrig. Men han hörde av sig på lördag förmiddag. Han var jättebakis och ville ha sällskap till Sushi Bar och Musikbörsen. Självklart ställde jag upp. Träffar han inte så himla ofta. Han käkade först, och tro inte på fan att Han kommer dit också. Har inte träffat han på ett halvår och nu är han visst överallt. Men men... Vi drog på Musikbörsen så Thomas fick köpa sig en pedal, sen mötte jag upp Fia och Erika för en lunch. Sen vart det några timmar på stan och i Birsta. När vi kom hem lagade vi ugnstekt lax med sallad och quacamole, som för övrigt vart AS-stark. När tjejerna började göra sig i ordning la jag mig på soffan och somnade så fort de hade gått in på stan. 


Idag käkade vi asgod frukost bestående av mina amerikanska pannkakor med lönnsirap, färska jordgubbar och hallon, Ben & Jerrys, mackor, kaffe och juice. Har inte blivit hungrig förrän nu typ, men nu har jag ätit lite middag. Borde verkligen plugga idag. Ska se om jag lyckas komma igång med det senare. Hoppas ni har haft en skitbra helg!


Dagens låt: Cobra starship feat Leighton Meeser - Good girls go bad

over and out

Av Elin - 7 maj 2009 14:05

Orka vara på skolan nå mer nu. Ska gå hem och vara hemma i en timme typ och spela lite gitarr innan vi ska vara på mötet på Kåren. Behöver vila mina hjärnceller lite grann. Lång dag. Pjuh...


Dagens låt: Heat - Cry

over and out

Ovido - Quiz & Flashcards